Groep rood is een vrolijke en gezellige groep. We maken samen veel plezier en leren veel van en met elkaar. In de rode groep woont Elmo, onze groepsknuffel. Hij gaat rond in de kring tijdens het vertellen en elke week gaat hij logeren bij iemand uit de klas. Alle belevenissen worden opgeschreven in “het grote logeerboek van Elmo” en daar praten we over door in de klas. Daarna gaat Elmo in de logeerkoffer weer mee naar de volgende logeerpartij.

 

Onze school heeft een nieuwe naam: “de Parel”, daar zijn we erg blij mee. Wij mogen allemaal glanzende parels zijn die God laat stralen door Zijn liefde! Elke week is een leerling “de Parel van de week”: we bedenken dan met elkaar wat bijzonder en mooi aan dit kind is, prachtig om dan te horen wat de kinderen tegen elkaar zeggen: “je bent grappig, je lacht zo leuk, je kunt heel hard fietsen, je kunt goed samenspelen, je bent lief!” Fijn om zo met de kinderen te werken aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Elk nieuw thema op school beginnen we met de vraag: “wat weet ik al?”. We maken een woordveld en gaan daarna met elkaar bedenken: “Wat wil ik leren?” Samen denken we na over het inrichten van de hoeken en wat daarbij nodig is. Zo zijn we kort geleden  wat “groter” gaan wonen want: “juf…we willen een schuur en een aparte slaapkamer”. We gingen met elkaar de spullen verslepen en samen het huis opnieuw inrichten, het resultaat is erg leuk geworden.  Ook is de rode groep heel zelfstandig, ze mogen met water spelen maar doen ook keurig de afwas en ruimen alles weer netjes op, superknap!

We hebben gewerkt over het thema: Op reis met boeken en hebben toen ook een bezoek aan de bibliotheek gebracht. Met alle kinderen van de klas hebben we een boek gemaakt , we hebben het verhaal verzonnen en de prenten erbij gemaakt. Het boek gaat over Joris en Madelief.

Nu werken we over: Herfst in het bos, we hebben een boshuisje op de gang, we knutselen bomen en paddestoelen en leren tellen met kastanjes. Ook hebben we een verteltafel waarop we het prentenboek “ De 2 vechtende eekhoorntjes” naspelen.

We hebben een nieuw digibord in de klas en we vinden het erg leuk om daarop te werken en dingen te leren.