Welkom op de pagina van groep blauw!

Wij zijn een groep 0, 1 en 2 met 18 kleuters en 1 leerkracht. Onze klas heet groep blauw. Rikki is onze groepsknuffel. Rikki geven wij door in de kring, zodat we weten wie er aan de beurt is om te vertellen. Rikki logeert ook wel eens bij ons thuis. Wat gezellig!

In de klas houden we bij hoeveel dagen wij naar school gaan. Als we 100 dagen naar school gaan.. gaan we een 100-dagen feestje vieren!

Afgelopen thema hadden we het over “met boeken op reis”. We maakten daarbij ons eigen prentenboek. Wat een fantasie hadden we daarbij! We bedachten om het boek over groep blauw te laten gaan.. groep blauw op wereldreis!

Het nieuwe thema waar we net aan begonnen zijn, is “herfst in het bos.” We hebben een bos-hoek in de gang gemaakt. De kinderen kunnen in de grote paddenstoel spelen, net alsof we een echt bos in de gang hebben! Ook maken we samen een verteltafel over het boek  ‘de twee vechtende eekhoorntjes’.

We genieten nu extra van het buitenspelen. Het schoolplein is namelijk een stuk groener geworden. We hebben een nieuwe ‘speelberg’, waar we heerlijk op kunnen spelen. We leren hier ook om met de mooie natuur om te gaan.

De Bijbelverhalen gingen over David en Goliath. Deze verhalen maakten veel indruk op ons. We leerden natuurlijk ook de liedjes over Goliath erbij. Nu gaan de Bijbelverhalen over Elia. Bijbelverhalen worden niet alleen vertelt in

groep blauw, we proberen ook altijd samen na te denken wat wij van de verhalen kunnen leren. Ook leren we samen bidden en danken. Wat een zegen, om God zo te kunnen betrekken in ons onderwijs!

Groetjes van groep blauw!