We zijn trots op onze ontstaansgeschiedenis en rijke historie! Wist u dat we in 1953 voor het eerst onze deuren openden van de toenmalige Gereformeerde lagere school? Op de hoek van de Klapwijkseweg en de Westersingel verrees meer dan een halve eeuw geleden een prachtig gebouwtje met de bekende halfronde gevel. Dit werd in de jaren zeventig uitgebreid met een heel aantal lokalen en een kelder:

Op de dag van de inhuldiging van koningin Beatrix in 1980 wijzigde de naam Gereformeerde lagere school in de Koningin Beatrixschool. De eerste school in Nederland met deze naam! 

In 1985 beleefde de school opnieuw een historisch moment: zij werd de eerste basisschool van Nederland. Toenmalig staatssecretaris van onderwijs Van Leijenhorst kwam hoogstpersoonlijk het ‘gele koffertje’ overhandigen. 

 

 

 

In oktober 2019 hebben we met weemoed afscheid genomen van de oude vertrouwde naam ‘de Koningin Beatrixschool’. Onze nieuwe naam is basisschool De Parel, met als ondertitel ‘onderwijs met de Bijbel als basis’.

Deze naam nodigt ons uit om over ons geloof te praten. Wij geloven dat het leven met God zoveel glans geeft, dat we op onze school Zijn wereld willen onderzoeken om samen te ontdekken wat voor moois daarin verscholen ligt. We weten ook dat we parels in Gods hand zijn: kostbaar en gekoesterd. Van harte welkom!