Hoe gaat het in de bovenbouw bij ons op school?

We hebben de leerlingen van groep 6 7 en 8 bij elkaar in kringen. Groep 6 vormt een eigen kring en heet kring 1 omdat ze in lokaal 1 starten. Groep 7 en 8 zijn door elkaar verdeeld en heten kring 3 (in lokaal 3) en kring 4 (in lokaal 4)

We werken met een soort unit onderwijs waarbij er op de 60 leerlingen 2 leerkrachten en een klasse assistent staan.

We werken met Snappet, waardoor we vrij makkelijk bij kunnen houden welk kind mee moet doen met de instructie of op eigen niveau kan doorgaan aan zijn eigen leerdoelen en werkpakketten. In de middag werken we in thema’s. Aan het eind van de dag sluiten we weer af in de eigen kring

Hoe gaat het in groep 6 (kring 1)

Iedere dag begint met een kring dan gaan we zingen,  vertellen  bidden en het Bijbelverhaal. Dan mogen ze zelf verder werken of krijgen instructie. Ze hebben ook een takenkaart en daar staat alles op wat ze moeten doen en hoelang.

Daarna gaan ze 10 voor half 11 fruit eten. Wij hebben dan pauze. de eerste pauze is om half 11 en dat duurt een kwartier. We hebben onze tweede pauze om kwart over 12 en na de pauze gaan ze brood eten.

Op woensdag hebben we een toets van topografie en  op donderdag hebben we toets Engels en op vrijdag een memo. Op dinsdag heeft groep 6 gym dat is om half 10 en dan gaan ze op de fiets naar de gym.

groetjes van de hele school we zullen je verwelkomen

kring 3 groep ⅞ 

We beginnen altijd eerst met een gebed. Dan gaan we zingen en dan doen we een Bijbelverhaal. En soms doen we nog een rondje vertellen.

Daarna gaan we om half tien bezig met onze taakkaart. Daarop staat een dagtaak en aan de zijkant staan taken zoals schrijven die je in die week moet doen. Op het blad in de hal kan je kijken welke instructies  je hebt die kan je op de achterkant opschrijven. Bij de instructies moet je er soms bij zijn en soms niet. Als je geen instructie hebt kun je werken aan je dagtaak, daar staan dingen op als rekenen 35 minuten en spelling 20 minuten. Daar staat in het vakje welke les je moet doen of dat je doelen en werkpakketten moet doen. Bij elke dag staat een kleurtje, als je ergens klaar mee bent moet je hem met die kleur inkleuren. Zo werkt je takenkaart.

In de middag hebben we themawerk dat gaat over een thema dat soms veranderd. Dat is erg fijn. Bij zo een thema moet je verschillende opdrachtkaarten doen waar verschillende dingen op staan zoals iets verven of een lapbook maken of een reis door Europa en veel van dat soort dingen.

Aan het eind van de dag zit je nog een kwartier in een kring en dan is de dag klaar. In kring drie is het leuk en gezellig. bij gym gaat het eigenlijk altijd goed en de kinderen uit kring drie doen gezellig mee. Sommige kinderen maken nieuwe vrienden en het gaat heel goed in de kring. Me maken ook minder ruzie op het schoolplein.

zo gaat het in kring drie

Hoe het is in kring 4

Groep 7 en groep 8 zijn gemengd, de helft van groep 8 en de helft van 7. Kring 4 is heel gezellig, want er hangt een leuke sfeer.

‘s Ochtends kom je binnen, dan ga je in de kring zitten. Dan gaan we Bijbellezen of vertellen, als er bij het Bijbelverhaal een lied is dan zingen we die. Daarna mag iemand anders een lied kiezen.

Als we klaar zijn dan gaan we naar de hal of naar de instructie. Je kan ook in het stiltelokaal gaan zitten en daar mag je dan niet praten. Tussendoor zijn er ook instructies, maar niet iedereen hoeft altijd naar de instructie. Omdat je soms dat doel al behaald hebt, hoef je dan natuurlijk niet te gaan.

In de middag is er thema werk, dan kies je een thema kaart en ga je die doen. Als je al bezig bent met een opdracht dan kun je daar verder mee. Als je werk van de ochtend niet af is moet je dat doen.

Gemaakt door Anna (groep 8) en Stella (groep 7)