Welkom in unit 1!

Graag vertellen wij iets meer over het onderwijs in onze unit. Unit 1 bestaat uit groep rood (1/2), groep blauw (1/2) en groep 3. Als leerkrachten zijn we daar samen verantwoordelijk voor. Alle kinderen horen bij een groep die gekoppeld is aan een vaste leerkracht. Op onze school hebben we lekker veel ruimte waar we graag gebruik van maken! Zo hebben we b.v. een grote gezellige huishoek, een bouwhoek en een constructieplein, een spelletjeshoek en een knutselplein. Verder een apart gymlokaal en ook een eigen plek voor groep 3, daar gaat groep 3 in de ochtend rustig werken en krijgen ze instructie.

Met de hele unit werken we aan hetzelfde thema. Samen met de kinderen werken we het thema uit. Wat weten we al? Wat willen we leren? Hoe richten we de hoeken in? Welke spullen hebben we daarvoor nodig? Elke groep wordt hierbij op zijn eigen niveau betrokken. Het is heerlijk dat er voor alle kinderen ruimte is om spelend te leren. In de verschillende spelsituaties worden de kinderen op hun eigen niveau uitgedaagd. Eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid vinden wij heel belangrijk. Samen spelen en leren met plezier!

Samen spelen en leren doen we binnen en buiten. Buiten kan dat op ons groene schoolplein; klimmen en klauteren op de klimberg, graven in de zandbak en fietsen op het plein.

Contact met de ouders vinden we heel belangrijk. We delen regelmatig berichtjes en foto’s op Parro zodat op deze manier de ouders een kijkje kunnen nemen in onze unit.

Woorden zeggen niet alles, maar kom gerust een keer langs om sfeer te proeven en te zien hoe wij werken!

Hopelijk tot ziens!